TUINDORP UTRECHT

In samenwerking met WSI Techniek hebben we vanaf januari 2019 tot heden gewerkt aan project Tuindorp in Utrecht. 

Het project bestaat uit twee gebouwen, te weten Gebouw A en Gebouw D. Gebouw A betreft een gebouw met 6e verdiepingen, 69 appartementen, met huiskamers en gemeenschappelijke ruimtes voor de zorg sector. Gebouw D zijn koop,- en huurappartementen met een totaal van 62 stuks.

WSi techniek realiseert het complete installatiewerk incl. het tekenwerk en engineering. Appelhof Installatietechniek werkt onder leiding van WSI aan de installatie.De installatie bestaat in hoofdlijnen uit een vloerverwarmingsinstallatie (aangesloten op de stadsverwarming), WTW's voor de luchtbehandeling, het leveren en monteren van het sanitair en bijbehorende riolering.

Na bijna 2 jaar zijn we nu de laatste punten op de i aan het zetten.Tuindorp

Installateur van Masterwatt producten

Masterwatt en Appelhof Installatietechniek vinden het belangrijk dat er inzicht wordt gegeven wanneer je overweegt om te investeren in een all-electric oplossing. Naast alle punten die wij hier benoemen geven wij in samenwerking met Masterwatt bij iedere aanvraag een zeer uitgebreid advies. Dit geeft inzicht in: 

Lees verder

Elektrisch verwarmen

Energie in Nederland: volgens de overheid maken we in 2050 uitsluitend nog gebruik van duurzame energiebronnen en is er in 2030 49% minder uitstoot van broeikasgassen. De gaswinning in Groningen is nu al verminderd om in 2020/2022 helemaal te stoppen. In 2019 zal de energierekening al flink omhoog gaan door o.a. de ernergiebelasting op gas. Het betekent dat onze huizen in de toekomst met andere energiebronnen verwarmd moeten worden.

De installatiebranche speelt een sleutelrol als het gaat om energievraagstukken. Aardgasvrije nieuwbouw is de nieuwe –en verplichte- trend maar hoe gaan we bestaande bouw verwarmen zonder gebruik te maken van fossiele energiebronnen? Welke aanpassingen vraagt een woning hiervoor? Wat is de isolatiewaarde van een huis, welk warmteafgiftesysteem is er nu en is deze aan te passen op een andere, duurzame energiebron? Blijft het huis net zo comfortabel als met een gasgestookte ketel? Is de warmte goed te regelen, voldoende en hoe ziet de energierekening eruit aan het einde van het winterseizoen?

Lees verder

TIG- Lassers

Lasser AIS

 

Vorige maand zijn 3 van onze monteurs gestart met de opleiding voor TIG lassen staal. In November verwachten ze hun certificaat te behalen. TIG lassen is een lastechniek die “onze jongens” bij Appelhof Installatietechniek regelmatig gebruiken. TIG lassen is een lasproces dat geschikt is voor nauwkeurig laswerk waarmee we een hoge kwaliteit kunnen realiseren.